Salade van carpaccio met korianderpesto

Salades, Voorgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-04-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 ansjovisfilet fijngesneden
  • 1 tl kappertjes fijngehakt
  • 1/2 zakje verse peterselie a`30gr fijngeknipt
  • 1 zakje verse koriander 15 gr fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 zakje veldsla a 75 gr
  • 150 gr carpaccio
  • 1 plak oude kaas verbrokkeld a 25 gr

Bereiden

Helft van pijnboompitten fijnhakken. In kom ansjovis, kappertjes, fijngehakte pijnboompitten, peterselie en koriander mengen. Olie en azijn erdoor roeren en pesto op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van pijnboompitten lichtbruin roosteren, Veldsla op rand van twee borden verdelen. Carpaccio dakpansgewijs in midden van bord leggen. Pesto nogmaals goed doorroeren en over midden van carpaccio verdelen. Garneren met geroosterde pijnboompitten en verbrokkelde kaas.

Bronvermelding