Menu
Mie met varkensvlees en ananas
Ingrediënten
- 1 flinke ui
- 2 eetlepels boter of margarine
- 400 gram varkenspoelet
- 225 gram diepvriesdoperwten
- 1/2 literblik ananasstukjes
- zout, peper
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 300 gram mie
- 1 vleesbouillontablet
Bereiden
Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 in. rondom bruin bakken. Ui toevoegen en 3 min mee kleur laten krijgen. Met deksel op de pan 20 min. laten stoven. Toevoegen: doperwten en ananasstukjes, zout, peper, ketjap en sambal. Deksel van de pan laten, zodat het wat kan inkoken, zo nu en dan omscheppen.
Intussen mie koken in ruim water + bouillon-tablet.
Afgieten en door het vlees-groente-mengsel scheppen.
Materialen
braadpan, grote pan