Menu
'Hete kip' (van Willem). Lekker met Pittige Bami (van Willem)
Ingrediënten
- Pittige kip
Bereiden
Ingrediënten
8-10 kippenpoten
50 gr. boter
3 st. uien
3 tn. knoflook
250 ml ketjap manis
4 el. ketchup
2 el. bruine bastaardsuiker
2 tl. sambal
knoflookpoeder
zout en peper
Bereidingswijze
Bestrooi de kippenpoten goed dik met knoflookpoeder en een beetje peper en zout. Bak de kippenpoten in de boter in een braadpan bruin en half gaar. Neem ze uit de pan en bewaar ze in de aluminium folie. Bak nu in het achtergebleven vet de uien en knoflook en roer het aanbaksel los. Doe hier later de sambal bij, even goed doorbakken en dan de bruine bastaardsuiker erbij, daarna de ketjap met de ketchup erbij. De saus even laten doorkoken en dan de kippenpoten erbij doen en gaar laten pruttelen (half uur).
----------------------------------------------------
Lekker met Bami van Willem
1 pak mie (merk sourbi, 250gr bij AH)
2 st. uien
2 tn. knoflook
2 st. bouillon blokjes
1/2 tl. trassi
1 tl. sambal
250 gr. spekblokjes
150 gr. witte kool
150 gr. champignons
1 st. prei
1 bakje taugé
Bereidingswijze
Bak de uien met de knoflook en de champignons, doe hierna de spekjes erbij,als de spekjes goed gebakken zijn dan de sambal erbij. Als alles goed gebakken is dan de gesneden prei erbij doen en op een laag vuur half gaar laten worden. Op het laatste moment de taugé erbij doen. Breek nu de mie in het pak in stukken,en kook deze in een grote pan water met daarin een mespuntje trassi en 2 bouillonblokjes in 4 minuten gaar, en maak de mie tijdens het koken los met een vork. Mie afgieten in ene vergiet en met koud water afspoelen. Doe de witte kool in pan en gebruik het afgegoten water van de mie ,en kook hierin de witte kool half gaar. Gooi nu alles in een grote pan en schep het even om en voeg 2 el. olijfolie toe en goed doorwarmen.
I.p.v. alle groenten los te kopen kan je ook een zak oosterse roerbakmix (400 gr.) gebruiken en extra 1 ui en de champignons. Bak dan eerst het spek dan de ui en knoflook, dan de champignons. Laten garen, daarna de sambal en suiker toevoegen. Meng dit met de gekookte mie en doorwarmen op een laag pitje.