Menu
Pasta met een pittige gemarineerde kip room saus
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 200 gram peultjes
- 400 gram kip
- 100 gram champignons
- 2 uien
- 2,5 dl creme fraiche
- 100 gram kruidenkaas
- 50 gram pijnboompitten
- 6 eetlepels olie
- 3 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels pittige chilisaus (calve)
- 1 eetlepel balsamico azijn
Bereiden
Snijdt de kip in reepjes. Maak de marinade in een ruime schaal aan met de olie, sambal, chilisaus, azijn, peper en zout. Voeg de kip toe en dek de schaal af met aluminium folie. Laat de kip ruim een uur marineren.
Snijd de uien fijn en de champignons in plakjes. Rooster de pijnboompitten.
Verhit een beetje olie in een pan. Fruit de ui en voeg de champignons toe. Na enkele minuten kunnen de peultjes erbij.
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
Bak in een aparte pan de gemarineerde kip in de marinade tot de kip bruin is. Doe dan de kip in de andere pan bij de groente. Voeg de crème freche en de kruidenkaas toe en laat alles op een laag vuur goed doorpruttelen. Roer af en toe.
Voeg tot slot de pijnboompitten toe en schep de saus door de tagliatelle.