Menu
Balkan zuurkool
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 rode paprika
- Blue Band Culinesse
- 1 Kruidenmix voor Gyros
- 750 gram zuurkool
- 1 Rundvleesbouillonblokje
- 750 gram aardappelen
- 125 ml Blue Band Finesse Verrijken
- 1 magere rookworst
- zout
Bereiden
Snijd de ui heel fijn en de paprika in kleine blokjes.
Verwarm 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika op een laag vuur. Roer hier de mix voor gyros door en laat het 2 minuten meewarmen.
Maak van 1 bouillonblokje 2,5 deciliter bouillon volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep de zuurkool bij het paprikamengsel en giet er ongeveer 2,5 deciliter bouillon op. Doe het deksel op de pan en laat de zuurkool in 15 minuten op een matig vuur gaar smoren.
Kook intussen de aardappelen in een klein laagje water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep tenslotte de creme fraiche door de Balkan zuurkool.