'Daging smoor' (gesmoord rundvlees), verz. door Dinie, 2 x

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 01-11-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • rundvlees en .......

Bereiden

500 g sukadelappen, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 vleestomaat, 3 eetl plantaardige olie, ½ tl versgemalen peper, 1 tl zout, flinke mespunt nootmuskaat, 3 eetl ketjap manis - Pel de ui en de tenen knoflook en snijd ze fijn. Maak ze fijn in een vijzel of met een staafmixer of foodprocessor. Dompel de tomaat in kokend water, laat hem schrikken in koud water en ontvel hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een wadjan of braadpan. Fruit het ui-knoflookmengsel goudbruin, voeg de tomaat, peper, zout, nootmuskaat en de ketjap toe. Bak de sukadelappen aan beide kanten bruin in het kruidenmengsel. Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees net is bedekt en laat het in 2 tot 2½ uur zachtjes gaarstoven. Lekker met witte rijst. edsreceptensite - Daging smoor 800 g mooi rundvlees of runderpoulet 4 grote uien twee flinke tenen knoflook sambal 200 ml ketjap manis 50 ml water zout olie - snij het rundvlees in niet te kleine dobbelstenen, en de uien in niet te kleine snippers. laat in een flinke braadpan een scheut olie goed heet worden, en braad het vlees in kleine porties mooi bruin. leg het even apart. fruit nu de uien met de knoflook in de braadpan glazig, voeg een flinke theelepel sambal toe en bak even mee. leg het vlees weer in de pan, voeg de ketjap toe en een klein scheutje water, een beetje zout en breng het geheel zachtjes aan de kook. - laat het geheel, het liefst op een vlamverdeler, op een klein pitje heel lang zachtjes pruttelen, net tegen de kook aan. hoe langer hoe beter! als het goed is gaat de ui de saus binden, en is ze na een paar uur lekker lobbig en het vlees botermals. serveer met witte rijst en gekookte boontjes, of met sajoer, zie deze site. door saskia. - broerzus.nl

Bronvermelding