'Gevuld stokbrood', slank, verz. door Rolien

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-03-2019 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 volkoren pistolet .......

Bereiden

235 kcal per persoon 1 volkoren pistolet 1 eetl olijfolie 400 g rundergehakt 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt snufje zout 1 rode paprika in stukjes 1 tl vers gemalen peper 2 eetl tomatenpuree 1 tl paprikapoeder aluminiumfolie - Verwarm de over voor op 225 graden. Snijd het stokbrood in 2 stukken, zodat het goed in de oven past. Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan en bak het gehakt onder voortdurend omscheppen rul en lichtgekleurd. Voeg ui, knoflook en paprikablokjes toe, strooi er zout en peper over en laat alles onder voortdurend omscheppen bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat ff meebakken. - Voeg de paprikapoeder toe en schep flink om, zodat alles goed gemengd wordt. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen (hoeft niet perse). Snijd het stokbrood doormidden en haal uit de onderste helft zoveel mogelijk brood. Vul de lege korst met het gehakt mengsel. Leg de bovenste helft er weer op. - Bestrijk de glimmende kant van een stuk aluminiumfolie licht met boter en verpak het brood hierin. Leg het tenminste 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de twee stukken door de helft.

Bronvermelding