Mexicaanse casserole van Lyd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-02-2011 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 uien
  • 1 pond rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 literblik mais
  • peper, zout
  • cayennepoeder
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 0,125 liter slagroom of bouillon
  • 1/2 literblik vruchten naar keuze b.v. abrikozen

Bereiden

Wel de rozijnen in een kommetje water. Uien pellen en snipperen, paprika in blokjes snijden en alles samen fruiten met paprikapoeder en karwijzaad. Gehakt erbij doen en rul braden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Mais laten uitlekken. Toevoegen: mais, peper, zout, cayennepoeder en rozijnen. Tenslotte de room of de bouillon erbij schenken. Doe alles in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren los en schenk ze erover heen. Zet ca. een half uur in niet te hete oven. Lekker met stokbrood en groene sla.

Materialen

oven, ovenschotel, braadpan

Bronvermelding