Knoflooklamsbout met mintsaus SLOWFOOD

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 360 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram lamsfiletrollade biologisch
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 pakje biologische roomboter
  • peper
  • zout

Bereiden

spoel het lamsvlees af onder de kraan en dep het vlees droog. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe de tenen knoflook in de pers en smeer het vlees in met de knoflookpuree. Braad het vlees aan in een koekenpan met de boter. Ongeveer 8 minuten laten braden. Ondertussen de oven voorverwarmen op 80 à 100 graden (veel electrische ovens kunnen niet lager dan 100, maar dat is ok). Zet het vlees met de boter in de braadslede, en laat het vlees 6 uur garen. Elke 90 minuten het vlees draaien (en bij electruische ovens met een maximale tijdsduur van 99 minuten oven opnieuw instellen) Het resultaat is boterzacht vlees. Serveer het met mintsaus uit een engelse delicatessenwinkel, sperciebonen en gebakken aardappels.

Materialen

braadslede braadpan

Bronvermelding