Appelbeignets

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 grote goudreinetten
  • kaneel
  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 3 dl. melk (of bier)
  • zout
  • 1 1/2 l. slaolie

Bereiden

Schil de appels,boor het klokhuis er ruim uit en snijd ze in mooie plakken van 1 cm. (Eerst de kleine uiteinden eraf, wel bewaren om later het laatste beslag op te maken) Bestrooien met kaneel. Meng met de mixer het ei en de helft van de melk door het bakmeel, voeg de rest van de melk met flinke scheuten toe tot een dikvloeibaar, klontvrij beslag. Verhit in een grote pan of wok de olie tot een stukje brood dat je erin gooit direct bruist en bruin wordt.(zet de afzuigkap aan!) Dompel een plak appel met behulp van een vork in het beslag, laat even uitlekken (verdun het beslag eventueel nog iets) en laat hem voorzichtig in de olie glijden. Laat hem in ong. 3 min. gaar en goudbruin worden, halverwege keren. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat in een vergiet of op keukenpapier goed uitlekken. In een grote pan kun je er 4-5 tegelijk bakken, ze moeten wel kunnen zwemmen! Serveer bestrooid met poedersuiker en evt. nog wat kaneel. Als je ze wil opwarmen, doe dat dan in de oven en niet in de magnetron, dan worden ze slap. Nou ja, dat moet je eigenlijk ook zelf maar weten.

Bronvermelding