Franse Uiensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2005 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Grote uien
  • 30 gram Blue-band
  • Suiker
  • 1 Laurierblad
  • 2 Kruidnagels
  • Rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 liter Bouillon
  • 1 eetlepel Wijnazijn
  • 2 dl Droge witte wijn
  • 1 Stokbrood
  • 100 gram Belegen kaas

Bereiden

Snijd 4 grote uien in schijven en fruit deze in een grote pan, op matig vuur in de boter same met een mespuntje suiker, laurierblad, kruidnagels, een mespuntje rozemarijn, zout en peper in 5 minuten goudbruin. Giet er bouillon en ijnazijn bij. Laat dit op een laag vuur, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes koken. Voeg de witte wijn toe en laat alles in nog 15 minuten zachtjes gaar koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in ovenvaste kommen, maar doe ze niet te vol. Leg op de soep enkele sneetjes licht geroosterd stokbrood. Verdeel er 100 gram geraspte kaas over. Zet de kommen in een voorverwarmde oven van 250°C of onder een hete grill en laat de kaas goudbruin kleuren.

Materialen

Grote soep pan Oven Mes 4 ovenvaste soepkommen

Bronvermelding