'Ajam Pangang Boemboe Padang (Geroosterde Kip in Padangse Saus)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 05-08-2018 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl koenjit
  • 1/2 tl laos
  • 12 drumsticks
  • 1/2 tl serehpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 50 gram santen (blok à 200 gram)
  • 1 tl citroensap
  • zout

Bereiden

Pel de uien en hak ze in grove stukken. Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1,5 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree. Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt circa 20 minuten zachtjes sudderen, schep halverwege om. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ongeveer 10 minuten goudbruin, keer ze regelmatig. Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop. Serveer met nasi koening (zie hieronder), atjar tjampoer en sperziebonen. = Nasi Koening: Breng 300 gram snelkookrijst, 25 gram santen, 1 eetlepel koenjit, 1/2 theelepel serehpoeder, 1 theelepel citroensap en weinig zout met ruim water aan de kook en laat de rijst onafgedekt circa 8 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat hem afgedekt nog circa 15 minuten nagaren. Eet Smakelijk!

Bronvermelding