Westlandse tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 el boter
  • 4 el bloem
  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 1 l bouillon (zelf getrokken en gemalen of van blokje)
  • 1/2 l water
  • 1 pakje gedroogde tomatensoep 1,5 l (Honig)
  • 150 gr gehakt half om
  • 1/2 tl zout
  • 3 el paneermeel
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiden

Meng bouillon met water en pakje tomatensoep. Snipper de ui heel fijn en smoor deze glazig in de boter. Voeg de bloem toe. Voeg scheutje voor scheutje al roerende de gezeefde tomaten toe. Pas een volgende scheut toevoegen als de vorige is opgenomen en weer kookt. Doe daarna hetzelfde met de bouillon. Meng gehakt met paneermeel, zout, peper en nootmuskaat. Draai hier balletjes van, voeg deze aan de soep toe en laat het geheel 8 min. koken.

Materialen

evt. staafmixer/blender voor pureren zelfgetrokken bouillin.

Bronvermelding