Chocolade roomtaartjes

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 2 el suiker
  • 2 el koud water
  • 225 gr bloem + beetje extra voor bestuiven
  • 150 gr boter in blokjes
  • olie/boter om in te vetten
  • 125 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • ei of melk
  • poedersuiker

Bereiden

Klop eierdooier los met sinaasappelschil, suiker en water. Zeef de bloem boven een kom en wrijf de boterblokjes er door tot een kruimelig deeg. Voeg het eimengsel toe en kneed dat tot een soepel deeg. Laat het geheel een half uur afgedekt in de koelkast rusten. Vet de taartvormpjes in met olie of boter en bestuif met bloem. Verwarm de chocolade al roerende met de slagroom en de vanillesuiker en de eetlepel suiker tot de chocolade helemaal is gesmolten. Verwarm de over op 200. Bestuif aanrecht met bloem, rol het deeg uit tot een lap van ca. 1,5 cm dik. Steek er 8 circels uit van 10-14 cm doorsnede. Steek uit de rest van het deeg kleine vormpjes. Bekleed de vormpjes met deeg. Kleine vormpjes op bakpapier. Bestrijk al het deeg met melk of ei. Bak de bodempjes blind in ca. 17 min. gaar en daarna nog 3 min. zonder vulling. Laat de taartbodems even afkoelen. Schenk de afgekoelde chocoladeroon in de taartbodempjes en laat het geheel in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Bestuif de kleine deegvormpjes met poedersuiker en leg ze op de taartjes. Lekker met slagroom opgeklopt met mespunt kaneel.

Materialen

kleine taartvormpjes of muffintray (7-10 cm doorsnede) bakpapier bakknikkers of bonen

Bronvermelding