Biriani: gebakken rijst met lamsvlees

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 31-05-2008 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr lamsbout in blokjes
  • 50 gr boter
  • 2-3 el garam masala
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 gr diepvriesdoperwtjes
  • 200 gr sperzieboontjes in stukken
  • 1 gele paprika in stukken
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 300 gr basmatirijst, afgespoeld en uitgelekt

Bereiden

Bak de blokjes lamsbout rondom bruin in de boter. Schep het vlees uit de pan en bak de garam masala en gemalen korianderzaadjes 2-3 min. in het achtergebleven braadvet. Voeg knoflook, doperwtjes, sperzieboontjes, paprika en rode peper toe en bak de groenten 3-4 min. mee. Voeg het vlees, de verse koriander, de rijst en wat zout en peper toe en zoveel water tot het gerecht onder staat. Kook de rijst op zacht vuur in 30-40 min. gaar. Breng op smaak met zout, peper en fijngesneden verse koriander.

Bronvermelding