Ouderwets Draadjesvlees van oma', Familie recept En ouderwets draadjesvlees van de slager

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 150 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 112 keer bewaard

Ingrediënten

  • lekker van vroeger

Bereiden

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. Ingrediënten 500 gram sukadelapjes of riblappen scheutje azijn of rode wijn 2 plakken ontbijtkoek 1 ui mosterd 1 laurierblaadje 3 kruidnagels peper zout appelstroop Bereidingswijze Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Haal het vlees altijd eerst uit de pan voor je water toevoegt(anders wordt het taai) wanneer het weer op temperatuur is het vlees terug doen in de pan Voeg wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin - bier gebruiken. Voeg de ui - in stukken gesneden - het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter. Serveertips Gewoon met aardappels of met puree. ------------------------------------------------------------------------------- Ouderwets draadjesvlees van de slager. Ingrediënten * 750 gram sukadelappen (runderstooflappen) * 1 grote ui * 50 gram braadboter * zout en versgemalen peper * 0,5 liter water * 2 laurierblaadjes * 2 kruidnageltjes * 2 eetl. azijn * desgewenst aangeroerde maïzena of allesbinder * Keukengerei * Stoofpan Bereiding 1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snipper de ui. Verhit de boter in een stoofpan en laat de sukadelappen aan beide kanten bruin bakken. Bestrooi het vlees met wat zout en peper en neem het uit de pan. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten. Giet het water in de pan en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe. 2. Breng opnieuw aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Laat met de deksel op de pan op zo laag mogelijk vuur in circa 2,5 uur gaar stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en bindt de saus desgewenst met maïzena of allesbinder.

Bronvermelding