'Cake met appelmoes'. Super recept

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • lekker bij thee of koffie

Bereiden

Omschrijving Klinkt heel apart, maar ik ben haast zeker dat je na 1 keer uitproberen je niet vaak de cake meer op een andere manier maakt. Er komt nog bij dat hij kinderlijk eenvoudig te maken is, razensnel klaar is en bovendien heb je zelfs geen mixer nodig!! Ingrediënten * 375 ml. appelmoes 250 gr. bloem 2 tl. bakpoeder 150 gr. boter 200 gr. suiker 1 tl. kaneel handje rozijnen of krenten Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190 graden c. Bereidingswijze Smelt de boter in een pannetje, maar laat de boter niet bruin worden. Voeg de suiker en de appelmoes toe en blijf roeren en verwarmen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur. Zeef de bloem met bakpoeder en meng het door de warme appelmoes. Doe de kaneel en rozijnen of krenten erbij en schep goed door. In een ingevette vorm doen en 30 min. bakken in de voorverwarmde oven. Daarna bestrooien met kaneel en laten afkoelen.

Bronvermelding