Italiaans gehaktbrood met basilicumsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 06-01-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram Pijnboompitten
  • 3 Fijn verkruimeld beschuit
  • 2 Eieren
  • 6 eetl. Pesto
  • Zout en peper
  • 750 gram Kalfs- of rundergehakt
  • 125 ml Zure room
  • 150 ml Magere yoghurt
  • 2 Sjalotjes , gesnipperd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekepan lichtbruin. Meng de beschuiten , eieren , 4 eetlepels pesto , 1/2 theelepel zout , peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt. Meng intussen de zure room met yoghurt , de sjalotjes en de rest van de pesto. Leg het gehaktbrood op een plank , snijd er plakken van en serveer ze met basilicumsaus.

Bronvermelding