Broccoli - bloemkoolschotel met gehakttaartjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 06-01-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Broccoli , in roosjes
  • 250 gram Bloemkool , in roosjes
  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 Ei
  • 4 eetl. Paneermeel
  • 75 gram Geraspte belegen kaas
  • 100 gram Magere gerookte spekreepjes
  • Zout en peper
  • Tomatenketchup
  • 6 Cherry-/kerstomaten , gehalveerd
  • 3 eetl. Olijfolie
  • 1 Blik tomatenblokjes op sap
  • 2 Lente-/bosuitjes , in smalle ringen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de broccoli en bloemkool , giet af en laat uitlekken. Meng het gehakt met ei , paneermeel , kaas , spek , een beetje zout en peper. Verdeel het gehakt over de muffinvorm en strijk de bovenkanten glad. Strijk er een beetje tomatenketchup over , druk er een halve kerstomaat met de snijkant naar boven licht in een druppel er 1 eetlopel olijfolie over. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taartjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olijfolie , roerbak hierin de broccoli en bloemkool 3 minuten , giet de tomatenblokjes met sap erbij en stoof zachtjes 4 minuten. Serveer de schotel bestrooid met bosui en met de taartjes die uit de vorm gewipt zijn.

Materialen

Muffinvorm met 12 kleine holten, ingevet

Bronvermelding