Menu
Broccoli - bloemkoolschotel met gehakttaartjes
Ingrediënten
- 250 gram Broccoli , in roosjes
- 250 gram Bloemkool , in roosjes
- 500 gram Rundergehakt
- 1 Ei
- 4 eetl. Paneermeel
- 75 gram Geraspte belegen kaas
- 100 gram Magere gerookte spekreepjes
- Zout en peper
- Tomatenketchup
- 6 Cherry-/kerstomaten , gehalveerd
- 3 eetl. Olijfolie
- 1 Blik tomatenblokjes op sap
- 2 Lente-/bosuitjes , in smalle ringen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de broccoli en bloemkool , giet af en laat uitlekken. Meng het gehakt met ei , paneermeel , kaas , spek , een beetje zout en peper. Verdeel het gehakt over de muffinvorm en strijk de bovenkanten glad. Strijk er een beetje tomatenketchup over , druk er een halve kerstomaat met de snijkant naar boven licht in een druppel er 1 eetlopel olijfolie over.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taartjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olijfolie , roerbak hierin de broccoli en bloemkool 3 minuten , giet de tomatenblokjes met sap erbij en stoof zachtjes 4 minuten. Serveer de schotel bestrooid met bosui en met de taartjes die uit de vorm gewipt zijn.
Materialen
Muffinvorm met 12 kleine holten, ingevet