Menu
Empanadas met pittig rundvlees
Ingrediënten
- 150 gr. rundergehakt
- 0.5 ui
- 2 teentjes knoflook
- 15 ge. boter
- 1 el. olijfolie
- 25 gr. amandelschaafsel
- 25 gr. rozijnen
- 0.5 tl. kannelpoeder
- 0.5 tl. gemalen komijn
- 0.5 tl. gemalen koriander
- 0.5 blikje tomatenpuree a 68 gr. tabasco
- 2 el. korianderblad fijngehakt
- 6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
- 1 ei losgeklopt
- 0.5 dl. zoete chilisaus
Bereiden
verhit de boter met de olie in een braadpan, en fruit de ui en knoflook goudgeel en glazig/ voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul/ bak het amandelschaafsel en rozijnen 3 minuten mee en voeg het kaneelpoeder, de komijn, de koriander, de tomatenpuree, 0.5 dl. water, tabasco, zou en peper toe/ Neem de pan van het vuur, schap er de helft van de koriander door en laat het afkoelen.\
Verwarm de oven voor tot 220 graden / steek uit 5 plakjes deeg elk 4 cirkeltjes en rol deze iets uit/ verdeel het gehaktmengsel erover, maal de randen vochtig en vuw ze dicht/ leg de empanadas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrij ze met losgeklot ei, bak de empanadas inh 15 minuten af./ serveren met chilisaus