Empanadas met pittig rundvlees

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 13-12-2004 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr. rundergehakt
  • 0.5 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 ge. boter
  • 1 el. olijfolie
  • 25 gr. amandelschaafsel
  • 25 gr. rozijnen
  • 0.5 tl. kannelpoeder
  • 0.5 tl. gemalen komijn
  • 0.5 tl. gemalen koriander
  • 0.5 blikje tomatenpuree a 68 gr. tabasco
  • 2 el. korianderblad fijngehakt
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • 0.5 dl. zoete chilisaus

Bereiden

verhit de boter met de olie in een braadpan, en fruit de ui en knoflook goudgeel en glazig/ voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul/ bak het amandelschaafsel en rozijnen 3 minuten mee en voeg het kaneelpoeder, de komijn, de koriander, de tomatenpuree, 0.5 dl. water, tabasco, zou en peper toe/ Neem de pan van het vuur, schap er de helft van de koriander door en laat het afkoelen.\ Verwarm de oven voor tot 220 graden / steek uit 5 plakjes deeg elk 4 cirkeltjes en rol deze iets uit/ verdeel het gehaktmengsel erover, maal de randen vochtig en vuw ze dicht/ leg de empanadas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrij ze met losgeklot ei, bak de empanadas inh 15 minuten af./ serveren met chilisaus

Bronvermelding