Menu
Boerenpannetje
Ingrediënten
- 4 el olie
- 4 rundersaucijzen
- 1 rode ui
- 2 takjes rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 600g pak voorgekookte krieltjes
- 1 prei
- 200 g winterpeen
- 1 rode paprika
- 200 g roomkaas met kruiden(philadelphia)
- zout en versgemalen peper
Bereiden
1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de saucijzen in
ca. 10 min. gaar. Neem ze uit de pan en snijd ze in 2 cm dikke
plakken.
2. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd de prei in
ringen, de winterpeen in plakjes en de paprika in stukken.
Bak de groenten in de achtergebleven braadboter in de hapjespan
in ca. 5 min. net gaar.
3. Verhit intussen 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de
krieltjes in ca. 5 min. lichtbruin.
4. Pel en snipper de ui. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes
en snijd ze grof. Bak de ui en rozemarijn ca. 1 min. mee
met de krieltjes. Schep het krieltjesmengsel met de saucijzen
door het groentemengsel en bak het geheel nog 3 min. zachtjes
door.
5. Roer de roomkaas erdoor, warm het goed door en breng het
gerecht op smaak met zout en peper.