Menu
Appeltaart
Ingrediënten
- 375 gr bloem
- 225 gr roomboter
- 190 gr witte bastertsuiker
- 2 eierdooiers
- 1 citroenschil
- 1 snufje zout
- 750 gr goudrenetten
- 100 gr suikier
- 50 gr rozijnen gewassen
- 1 ei
- 15 gr suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op stand 4 gasoven.
Maak deeg van de boter, bloem, bastertsuiker, 2 eierdooiers, citroenschil en zout.
Verdeel het deeg in 2/3 en 1/3. Bekleed de ingevette springvorm met 2/3 van het deeg.
Schil en snijd de appels in schijfjes, Voeg 100 gr suiker en de rozijnen toe.
Maak van het overgebleven deeg rolletjes en leg die kruislings over de appel. Er overheen nog 1 ei + eiwit van de al gebruikte eieren, vermengt met nog 15 gr. suiker.
Zet de appeltaart een uur in het midden van de voorverwarmde oven.
Materialen
Springvorm van 24 cm.