Bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 480 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 11-02-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde bonen (rauw)
  • spekblokjes of hamblokjes naar keuze
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 el chilipoeder
  • 250 gr soepgroente
  • 1 teen knoflook
  • citroensap
  • 3 a 4 runderbouillonblokjes
  • peterselie

Bereiden

Was de bonen en laat ze 8 uur in ruim water weken. Giet het water af. Ruim 2 liter schoon water toevoegen met de blokjes ham of spek naar smaak. Gedurende 1,5 uur zacht laten koken. Als de bonen gaar zijn toevoegen: de bouillonblokjes, 1 blik tomaten, de uit, een (kleine) eetlepel chilipoeder, soepgroente, de uitgeperste knofloop en het sap van een halve uitgeperste citroen. Als laatste wat peterselie.

Bronvermelding