Aardappel- en artisjoksalade met harissadressing

Salades, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-01-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 artisjokken (verse of bevroren bodems)
  • 1 pond aardappels (vastkokers)
  • 2 el gehakte koriander
  • 1 el gehakte munt
  • dresing:
  • 2 el harissa
  • 1 el citroensap
  • 4 el olifolie
  • 1 el gehakte koriander

Bereiden

Hak de koriander en de munt fijn. Meng voor de dressing de harissa met citroensap, olijfolie en 1 eetl koriander. Wie van knoflook houdt voegt die ook toe. Verse artisjokken: kook ze in water met zout in ongeveer twintig minuten gaar. Haal de blaadjes eraf (zijn lekker met een vinaigrette), haal het hooi eruit en snijd de bodem in plakken. Stoom of kook de aardappelen, (leg er de laatste vijf minuten de bevroren artisjokbodems bij), snijd alles in prettig eetbare stukken en vermeng het direct met de harissadressing. Bestrooi de salade met fijngehakte munt en de rest van de koriander.

Bronvermelding