Appelbeignets (de lekkerste)

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-01-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 goudreinetten
  • 2 el citroensap
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 flesje (3 dl) bier
  • poedersuiker en kaneel
  • olie voor frituren

Bereiden

schil de appels en haal met de appelboor het klokhuis eruit. snijd de appels in 4 tot 5 plakken van gelijke dikte. leg die in een kom en besprenkel met citroensap. verhit de olie tot 175 *C. zeef de bakmeel in een kom, maak een kuiltje en breek daar een ei in. strooi wat zout over het meel. giet al kloppend 2 dl bier erbij en roer het tot een dik, glad beslag. Verdun met de rest van het bier. haal de appelschijven met een vork door het beslag, laat overtollig beslag afdruipen. bak de beignets in porties in de hete olie in ± 3 minuten goudbruin. keer ze halverwege om. laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met kaneel en poedersuiker.

Bronvermelding