'2 x Duiveltjespot', verz. door Ella (vleesgerecht)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-09-2019 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • vlees of kip en ......

Bereiden

*1. 1 kg runderpoulet 2 grote gesneden uien 2 teentjes knoflook 8 eetl tomatenketchup 8 eetl ketjap 2 tl suiker ½ eetl azijn 1 mespuntje sambal 1 zakje gewelde nasikruiden 1 bakje champignons (evt.) 1 eetl pindakaas - Vlees aanbraden. Alle ingrediënten (behalve de pindakaas) samen met wat water toevoegen en op een zacht vuur ca. 3½ uur stoven. Daarna iets indikken met allesbinder van Honig. Pindakaas verdunnen met het vleesnat en vlak voor het opdienen toevoegen. - Tip: Lekker met rijst, stokbrood of salade - uit het Kookboek van de Brandweer Amsterdam - boi.nl/home2 - *2. 500 g kipfilet 3 uien 4 tenen knoflook zakje nasikruiden koffieroom champignons paprika 6 eetl ketjup 6 eetl ketjap 1 tl sambal 6 eetl azijn 2 eet pindakaas - Kipfilet in stukjes snijden en de gewelde nasikruiden erbij. Ui. paprika, champignons, knoflook fruiten. Ketchup, ketjap, sambal, azijn bij de kip doen. Dit bij de uien e.d. doen en een klein half uurtje laten sudderen. Als laatste de pindakaas en een scheutje koffieroom erbij. - Tip: Lekker met rijst, stokbrood en een salade. Alle ingrediënten kun je aanpassen naar je eigen smaak uiteraard.

Bronvermelding