Gegrilde platte broden met yoghurt en nigellazaad, 16 stuks

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 8 personen, Fusion.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tl nigellazaadjes (Turkse winkel : Cörek otu)
  • 1 1/4 dl koud water
  • 250 ml yoghurt (liefst geitenmelk)
  • 10 g verse gist of 2 tl gedroogde gist
  • 200 g bloem
  • 4 el lente-uitjes in dunne plakjes
  • 1 tl zout (iets meer vinden wij lekkerder)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g broodmeel
  • extra bloem en olie om uit te rollen/in te vetten

Bereiden

Breng de nigellazaadjes met het koude water in een pannetje aan de kook, laat 1 minuut koken en vervolgens iets afkoelen. Giet het in een grote kom en klop de yoghurt, dan de gist en dan de bloem erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en laat 20 minuten op een warme plek staan. Roer er de lente-uitjes, zout en olie door en werk er dan met de hand het broodmeel door. Kneed het deeg 1 minuut, het moet vochtig zijn, maar niet kleverig. Dek weer af en zet 15 minuten op een warme plek. Verhit een grillpan (of evt. zware koekenpan) op halfhoog vuur. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en dan elke portie weer in vieren. Bestrooi ze licht met bloem en rol ze stuk voor stuk uit tot een dikte van 3 mm. Kwast de eerste uitgerolde plak direct luchtig in met zonnebloemolie en leg hem op de grillpan, met de ingeoliede kant naar beneden. Rol intussen het volgende uit, etc. De broden hebben ca. 1 minuut aan elke kant nodig. Pas op dat ze niet verbranden, maar wel gaar zijn. Stapel ze op een bord en houd ze onder een doek warm. Lekker bij gerechten met saus, bv. curry's of lekker gevuld en opgerold voor een picknick.

Materialen

Grillpan of zware koekenpan

Bronvermelding