'BBQ, Grill, Thaise marinade', 2 x, verz. door Claire

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 06-04-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 cl kokosnotenmelk en/of .......

Bereiden

15 cl kokosnotenmelk sap en vruchtvlees van een limoen 1 takje citroengras, fijngesneden 1 eetl gember, fijngesneden 3 eetl sojasaus 1 Spaanse peper, fijngesneden 1 eetl suiker - Verwijder de zaadlijsten en zaden van de Spaanse peper. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Geschikt voor varkensvlees, kalkoen, kip, vis en schelpdieren. Sjeef - Thaise marinade 2 teentje knoflook 1 stukje verse gemberwortel van circa 2 cm sap van 1 limoentje 2 eetl oestersaus of Hoisinsaus 2 eetl zoetzure Chilisaus 2 eetl rijstwijn of droge sherry 2 eetl sesamolie - Roer de geperste knoflook, de geraspte gemberwortel, het limoensap, de oestersaus of Hoisinsaus, de chilisaus, de rijstwijn of de sherry en de sesamolie in een kom door elkaar. Schep de marinade over het vlees, wrijf rondom goed in en laat af en toe omkerend één tot twee uur intrekken. Dep het vlees droog en snijd het in niet te dunne plakken.

Bronvermelding