Appelplaatcake, slank en superlekker

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Wachten: 50 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-01-2009 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 gr roomboter
  • 120 gr suiker
  • 120 gr magere kwark
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • appels (goudreinetten bijv)
  • kaneel en wat suiker
  • evt abrikozenjam of appelgelei

Bereiden

boter en suiker mengen, eieren toevoegen, vervolgens kwark toevoegen en als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor roeren. schep het beslag in de ingevette vorm (evt met bakpapier op de bodem). schil de appels en snijd de partjes in plakken. leg de appelplakjes in rijen op het beslag, strooi er kaneel en een schepje suiker over. bak ± 50 minuten op 175* C. Eventueel kan er nog losgeroerde abrikozenjam over gestreken worden of, nog lekkerder: appelgelei. zie hiervoor het recept van windfall jelly in mijn kookschrift.

Materialen

rechthoekige vorm (± 20x30 cm)

Bronvermelding