Amerikaanse chocoladetaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 11-03-2006 | 157 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 3 repen pure chocolade van 100 gram
  • 1 reep melk chocolade van 100 gram
  • 4 eieren
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram pecannoten of walnoten
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 theelepel zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175*C. en haal het rooster eruit.Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan.Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes.Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en de boter heel zachtjes smelten.Roer er regelmatig in.Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.Meng er de basterdsuiker en het zout door.Roer ook de chocoladeboter erdoor.Doe het bakmeel boven de kom in een zeef en schud die heen en weer.Schep het bakmeel losjes door het chocolademengsel.Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes.Schep ze erdoor.Leg een vel bakpapier in de bakvorm,zodat bodem en wand bedekt zijn(invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook ).Schep het chocoladebeslag op het papier en strijk de bovenkant glad.Schuif het rooster in het midden van de oven.Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten.De bovenkant is dan stevig maar van binnen blijft de taart een beetje vochtig.Haal de taart uit de oven en laat hem een uurtje afkoelen.Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig op een schaal.Trek het bakpapier eraf.Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan.Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade onder goed roeren op laag vuur smelten.Laat even afkoelen en schenk de chocola in een dun straaltje over de taart,zodat de bovenkant en de zijkanten helemaal bedekt zijn.Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.Versier de taart met de bewaarde noten en eventueel andere versiersels.Zet hem in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.Snijd de taart in 12 punten.

Materialen

steelpan met dikke bodem,beslagkom,garde of mixer,zeef,bakpapier,bakvorm

Bronvermelding