Soep:Bruine bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 10-03-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50 gr boter(vloeibaar)
  • 2 el bloem
  • 1 1/4 liter bouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 1/2 pot bruine bonen
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr spruiten gehalveerd
  • 150 gr champignons
  • 1 prei
  • 1 rookworst(of 250gr hamblokjes)
  • 1 snufje tijm

Bereiden

De gesnipperde ui in de boter fruiten, de bloem erbij roeren en lichtbruin laten kleuren. Bouillon erbij doen in gedeeltes en gladroeren. Aan de kook laten komen en de andere ingredienten(behlave rookworst of ham) toevoegen. 15 min laten trekken op zacht vuur. Dan laten afkoelen en door Magimix(keukenmachine) fijnmaken. Voor gebruik opwarmen en ham/worst toevoegen in blokjes. Heerlijk bij wintersweer met broodjes of grof bruinbrood.

Materialen

Soeppan

Bronvermelding