Gehaktbrood voor Barry en Ivo

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 50 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 el boter
  • 1 dl slagroom
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 2 sneden oud witbrood

Bereiden

Ik koekenpan boter verhitten. Ui en champignons ca. 5 min. zachtjes bakken. Laten afkoelen. Boven kom brood verkruimelen en de slagroom erover schenken. Ca. 10 minuten laten weken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Overschotel invetten. Aan brood toevoegen: gehakt, ei, ui/champignonmengsel, 1,5 tl zout, 1/4 tl peper en 1/4 tl nootmuskaat. Goed door elkaar mengen. Gehakt tot brood vormen, iets kleiner dan de vorm. In ovenschotel leggen. In het midden van de oven het gehakt in ca. 50 minuten gaar en bruinbakken. Af en toe bedruipen met bakvet.

Bronvermelding