Pikante drumsticks met mais en bonen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • zout en versgemalen peper
  • mespunt paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 (rode)ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 0,5 dl chilisaus
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 400 gram mais (blik)
  • 400 gram kidneybonen (blik)

Bereiden

Bestrooi de drumsticks met peper,zout en paprikapoeder.Pel de ui en de knoflook en snipper ze.Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks rondom goudbruin.Blus af met de bouillon en voeg de chilisaus,tomaten,honing en sambal toe.Laat de kip met deksel 25 minuten zachtjes garen.Giet de mais en bonen af,verwarm ze in water met een beetje zout.Schep in warme diepe borden mais met bonen en verdeel daarover de drumsticks mer saus.Lekker met brood en een groene salade.

Materialen

braadpan

Bronvermelding