Appels uit de oven met vanilleroomijs

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 appels (jonagold)
  • 125 gram gele rozijnen
  • mespuntje kaneel
  • 100 gram amandelspijs
  • 1 ei, losgeklopt
  • boter voor de ovenschaal
  • 50 gram koude boter in blokjes
  • 4-8 bolletjes vanille-roomijs
  • geklopte licht gezoete room

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180*C.Was de appels,dep ze droog en verwijder het klokhuis.Snijd de schil op een derde van boven in.Schep de rozijnen en kaneel even om,meng de amandelspijs met de helft van het ei.Meng spijs en rozijnen door elkaar.Vul de holte van de appels met het spijsmengsel.Vet een ovenschaal licht in.Zet de appels in de schaal en verdeel de blokjes boter over de appels.Zet de appels 20-25 minuten in de oven tot ze gaar en een beetje gepoft zijn.Serveer ze warm of lauwwarm met ijs en slagroom.

Materialen

ovenschaal,appelboor

Bronvermelding