Citroenkip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 maiskip of nog beter een biologische kip
  • 1 biologische citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de kip van binnen en van buiten en droog af met keukenpapier. Bestrooi de kip van binnen en buiten royaal met zout en peper. Boen de citroen met lauw water schoon en rol hem stevig over de aanrecht om hem zachter te maken. Prik er vervolgens met een coctailprikkertje gaatjes in, een stuk of 20. Stop de hele citroen én het takje rozemarijn in de kip. Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal. Let op: geen olie of boter gebruiken. De kip bedruipt zichzelf. Zet de schaal in de bovenste helft van de oven en keer de kip na een half uur. Probeer het vel niet te scheuren. Braad de kip nog 30-35 minuten, verhoog de temperatuur tot 200 graden en braad nog 20 minuten en laat dan alles afkoelen. Verwijder het vel en de botten en scheur het kippenvlees in stukjes. Doe dit in een schone schaal. Zet de bakvorm even op het vuur en knijp de citroen (niet alles, dat is teveel) nog een beetje uit door het bakvet. Roer tot een mooie jus en schenk dit over de kipstukjes. Goed doorroeren en in de magnetron verwarm je alles weer. Smullen maar!

Bronvermelding