Mini-bietentaartjes met zachte geitenkaas

Hartige taarten, Voorgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr jonge bietjes (± 40 st.) of grotere in partjes
  • 4 el olijfolie
  • 100 gr zache geitenkaas
  • 100 ml creme fraiche
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 8 velletjes deeg voor hartige taart ontdooid
  • rucola of tuinkers voor garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bietjes goed onder kraan, zep ze droog en meng ze in een kom met de olie en zout en peper naar smaak. Spreid de bietjes uit over een bakplaat en rooster ze 20 min. in de oven beetgaar. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden. Roer de kaas zacht in een kom en meng er de creme fraiche, het citroenrasp en de tijmblaadjes door. Vet 8 quichevormpjes van 8 à 10 cm in met een beetje boter en druk er een velletje deeg in. Prik met een vork gaatje in de deegbodems en schep in elk vormpje een laagje kaasmengsel. Verwijder de schil van de gegrilde bietjes en verdeel ze over de taartjes. Bak de taartjes 20 min gaar in de oven en bestroi ze met rucola. Lekker als voorgerecht met een frisse salade.

Bronvermelding