Aardappel-knoflooksoep met spek

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr ontbijtspek,in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook,fijngehakt
  • 1 grote ui,gesnipperd
  • 500 gr kruimige aardappels,geschild,in blokjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 l vleesbouillon
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 bosuitjes,in ringetjes

Bereiden

Bak de plakjes spek in een soeppan in de hete olie knapperig bruin en bewaar op een bordje(met keukenpapier) Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet.Bak de aardappelblokjes 2-3 min zachtjes mee. Voeg de tijm en de bouillon toe en kook de soep in 20 min zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi gladde soep. Voeg naar smaak(zout) en peper toe. Schep de soep in wijde kommen en strooi de bosuitjes erin.Leg de plakjes spek op de soep.

Bronvermelding