Menu
Citroentaart
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 30 gr. gemalen amandelen
- 75 gr poedersuiker
- 130 gr zachte boter
- 1 geraspte schil van 1 citroen
- 1 ei
- snufje zout
- 1 eierdooier
- 0,5 el melk
- 4 citroenen
- 6 eieren
- 4 eierdooiers
- 325 gr suiker
- 125 gr gesmolten boter.
Bereiden
Voorbereiding:
Maak het deeg.
Zeef 250 gr. bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en leg daarin de gemalen amandelen, 75 gr. poedersuiker, 130 gr. boter, geraspte schil van 1 citroen, 1 ei en wat zout.
Meng alles en kneed snel tot een soepel deeg. Rol in plasticfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 gr.Rol deeg uit tot een cirkel van ong. 32 cm Bekleed de vorm met het deeg, leg een stuk bakpapier op deeg en bak met steunvulling 15 min. in midden oven. Verwijder daarna papier en vulling. Klop de eidooier los met met de melk en bestrijk de taartbodem dun met dit mengsel. Daarna nog 5 min in de oven zetten.
Bereiding:
Vulling: schakel de over terug op 180 gr.. Borstel de 4 citroenen goed schoon, rasp de schillen en pers ze uit. Zeef het sap. Klop de eieren met de eierdooiers en de suiker schuimig, klop de citroenrasp, het -sap en de 125 gr gesmolten boter erdoor.
Schenk de vulling op de taartbodem en bak de taart nog 30 min. in het midden van de oven tot de vulling gestold is en lichtbruin. Als de vulling te bruin wordt afdekken met aluminiumfolie. Bestrooi de taart met poedersuiker. Serveren op kamertemperatuur.
Materialen
Springvorm