Menu
Krabtaartjes
Ingrediënten
- 200 gram krabfantasie
- 4 plakjes bladerdeeg
- 80 gram verse kruidenroomkaas
- 125 ml creme frêche
- 1 ei
- 1 eetlepel cognac.
- 2 takjes peterselie
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel melk
Bereiden
1.Taartvormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork
gaatjes inprikken.
2.In kommetje roomkaas met vork fijn maken. Erbij roeren: ei, cognac
en 65 ml crème frêche. Zout en peper (eventueel).
3.In kommetje peterselie fijn knippen, 60 ml crème frêche, mayonaise,
citroensap, melk en bieslook (hoeveelheid naar eigen smaak) erdoor
roeren. Vervolgens op smaak brengen met zout en peper. Kan
halve dag van te voren gemaakt worden. Bewaren in ijskast.
4.Oven 200 graden (45 min. tevoren). Krab over vormpjes verdelen.
Roomkaasmengsel erover verdelen. In midden van oven ongeveer
30 min. laten bakken. Taartjes uit oven en 2 minuten laten rusten. Uit
vormpjes wippen en op bordje zetten. Kruidensaus doorroeren en
ernaast scheppen. Eventueel met bieslooksprietjes garneren.
Materialen
4 lage taartvormpjes met een doorsnee van ongeveer 10 cm.