Krabtaartjes

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-01-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram krabfantasie
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 80 gram verse kruidenroomkaas
  • 125 ml creme frêche
  • 1 ei
  • 1 eetlepel cognac.
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel melk

Bereiden

1.Taartvormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes inprikken. 2.In kommetje roomkaas met vork fijn maken. Erbij roeren: ei, cognac en 65 ml crème frêche. Zout en peper (eventueel). 3.In kommetje peterselie fijn knippen, 60 ml crème frêche, mayonaise, citroensap, melk en bieslook (hoeveelheid naar eigen smaak) erdoor roeren. Vervolgens op smaak brengen met zout en peper. Kan halve dag van te voren gemaakt worden. Bewaren in ijskast. 4.Oven 200 graden (45 min. tevoren). Krab over vormpjes verdelen. Roomkaasmengsel erover verdelen. In midden van oven ongeveer 30 min. laten bakken. Taartjes uit oven en 2 minuten laten rusten. Uit vormpjes wippen en op bordje zetten. Kruidensaus doorroeren en ernaast scheppen. Eventueel met bieslooksprietjes garneren.

Materialen

4 lage taartvormpjes met een doorsnee van ongeveer 10 cm.

Bronvermelding