De lekkerste NewYork-cheesecake

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 70 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. Zaanse kermis-koekjes
  • 100 gr. ongezouten boter, gesmolten
  • 400 gr. verse roomkaas (Mon Chou)
  • 400 gr. volle kwark, uitgelekt
  • 190 gr. kristalsuiker
  • 4 stuks eieren
  • 3 tl. vanillearoma
  • 1,5 eetl. citroensap
  • 300 ml zure room
  • cacaopoeder, gezeefd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in. Breng aan de buitenkant van de vorm een dubbele laag aluminiumfolie aan (zo kan er tijdens het bakken geen water in de vorm komen). Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter en druk het tegen de bodem van de bakvorm (niet te hard!). Meng alle roomkaas, kwark, 170 gr. suiker, de eieren, 2 tl. vanillearoma en het citroensap. Schep dit mengsel op de kruimelbodem. Zet de taart in een grote braadslee en schenk er kokendheet water in tot halverwege de bakvorm. Bak de taart 1 uur in de oven. Klp de zure room, rest van de suiker en vanillearoma door elkaar en schenk dit uit over de taart. Zet de taart, zonder waterbad, nog 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet nog 4 uur in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het serveren met een zeefje met cacaopoeder.

Materialen

Springvorm 24 cm doorsnede, aluminiumfolie

Bronvermelding