Ovenschotel met kalfsvleesreepjes en rodekool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zachtzure appels
  • 25 g boter
  • 75 g magere spekreepjes
  • 300 g kalfsvleesreepjes
  • 1 gesnipperde ui
  • peper, zout
  • 1 zakje aardappelpuree
  • 3 dl melk

Bereiden

- schil de appels, boor de klokhuizen uit en snijd de appels in plakken - verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakken aan beide kanten in 5 min. mooi lichtbruin. Neem ze uit de pan. - bak de spekreepjes op halfhoog vuur uit. Voeg de ui toe en fruit hem in 5 min goudgeel en glazig. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin. Breng op smaak met peper en zout. - bereid de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking, - verdeel het vlees over de bodem van een ovenschaal, schep de rodekool erop en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de appelplakken erop en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 gr) in 30 min. door en door warm worden.

Materialen

ovenschaal oven

Bronvermelding