'Grieks rundvlees uit de oven', verz. door Andries, slank

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g magere runderlappen .......

Bereiden

600 g magere runderlappen, in grove stukken gesneden, 2 eetl rode-wijnazijn, 3 eetl olijfolie, 1 eetl gedroogde oregano, 2 tl chilipoeder, 1 eetl tomatenpuree, 125 ml vleesbouillon, 4 tomaten (in partjes), 2 gele paprika's in grove stukken, 200 g feta - Meng in een ovenschaal het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat dit ongeveer 15 minuten marineren. Schep tomatenpuree, zout en peper door het vlees en roer de bouillon erdoor. - Schuif de ovenschaal met het deksel erop in een koude oven. Schakel de oven in op 175 °C. Het vlees moet in minimaal 2 uur zachtjes gaar stoven. Schep het vlees zo af en toe om en voeg na 1 uur de tomaten en de paprika toe. Neem tenslotte de schaal uit de oven en verkruimel de feta erboven.

Bronvermelding