Blini met sinaasappelcrabcakes

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 01-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl mayonaise
  • 1 bosuitje, gesnipperd
  • 1 ei
  • 1 paar druppels tabasco
  • 1/2 thl zout
  • zest, geraspt van 2 sinaasappels
  • 250 g crabvlees uit blik
  • 150 g paneermeel
  • 1 eetl boter
  • olie om in te bakken
  • 32 kleine blinis of plakjes stokbrood

Bereiden

Meng de mayonaise, bosui, ei, tabasco, zout en de helft van de zest. Laat het krabvlees uitlekken en schep erdoor. Vorm er 16 kleine koekjes van en haal ze door het paneermeel. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de koekjes in 2 min per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrijk elke blini met mayonaise, leg er een crabcake op, dek af met een tweede blini, zet vast met een prikker en garneer met zest.

Materialen

Keukenpapier, cocktailprikkers

Bronvermelding