Knoflooksoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 10 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 7.5 dl volle melk
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gehakte,verse dille
  • peper en zout
  • 500 gram gekookte mosselen zonder schelp
  • 4 takjes dille voor de garnering

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.Pel de knoflook.Bak de aardappel met de knoflook op laag vuur in de hete olie.Schenk de melk,witte wijn en de azijn bij de aardappelen en breng alles aan de kook.Laat het 10 minuten koken en voeg na 5 minuten de gehakte dille toe.Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper.Voeg als de soep te dik is , een beetje extra melk eraan toe.Verdeel de soep over voorverwarmde borden.Schep de mosselen in het midden van elk bord en garneer met een takje dille.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding