Menu
1 'Varkenshaas en Champignons met boursinroomsaus' Top recept
Ingrediënten
- romige pasta
Bereiden
500 gr varkenshaas in blokjes
350 gr penne
500 gr verse spinazie
200 gram paddenstoelen naar keuze (bijvoorbeeld kastanjechampignons of shiitake)
1 grote rode ui
50 gr boter
2 el bloem
125 gram boursin (light)
150 ml melk
1 el gedroogde oregano
2 tl gedroogde basilicum
peper, zout
Was de spinazie en laat uitlekken
maak de paddenstoelen schoon (geen water!), snijd ze in kleine reepjes
versnipper de ui
Bereidingswijze
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan of wok, zet het vuur halflaag en laat de paddenstoelen slinken. schep op een bord en zet apart Bak de ui en de varkenshaas met zout en peper rondom bruin en gaar en voeg bij de paddenstoelen.
Breng water aan de kook en voeg de pasta toe (kook al dente volgens gebruiksaanwijzing)
Verhit olijfolie in de koekenpan of wok, laat de spinazie op halfhoog vuur handje bij handje slinken onder regelmatig omscheppen, als het gedaan is zet het vuur op zijn laagst om warm te houden
Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht), schep door met enkele druppels olijfolie en laat staan met de deksel op de pan
Verwarm de boter in de andere koekenpan of wok, voeg de bloem toe, vervolgens de boursin en de melk en schep om totdat een goede saus ontstaat (is deze te dik, voeg evt wat kookvocht van de pasta toe).
Breng op smaak met zout en peper, basilicum en oregano, voeg het paddenstoelen mengsel toe, laat twee minuutjes verwarmen
Serveertips
Schep op ieder bord een bedje van spinazie, schep er penne op en beschenk met de paddenstoelen-boursinsaus. Zet voor het gemak zout en peper op tafel. Eet smakelijk!