Kaasbroodjes

Brood/sandwiches, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 45 gram boter
  • 65 gram bloem
  • 300 ml koude groente bouillon
  • 1 zak jonge belegen geraspte kaas
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • versgemalen peper
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiden

Smelt voor de kaasvulling in een pan 45 gram boter, voog 65 gram bloem toe en laat deze al roerende ca 3 minuten op zacht vuur garen. Voeg al roerende 300 ml koude groentebouillon toe en laat de saus al roerende binden. Neem de pan van het vuur en roer 1 zak geraspte jong belegen kaas, 75 gram geraspte oude kaas en versgemalen peper toe. Laat de kaasvulling afkoelen en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Bereid de kaasbroodjes met 8 plakken bladerdeeg en vervang de saucijzen door de kaasvulling. Bestrijk de broden met 1 losgeklopt ei, bak ze en snijd elk brood in 12 stukjes.

Bronvermelding