Menu
Kaasbroodjes
Ingrediënten
- 45 gram boter
- 65 gram bloem
- 300 ml koude groente bouillon
- 1 zak jonge belegen geraspte kaas
- 75 gram geraspte oude kaas
- versgemalen peper
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
Bereiden
Smelt voor de kaasvulling in een pan 45 gram boter, voog 65 gram bloem toe en laat deze al roerende ca 3 minuten op zacht vuur garen. Voeg al roerende 300 ml koude groentebouillon toe en laat de saus al roerende binden. Neem de pan van het vuur en roer 1 zak geraspte jong belegen kaas, 75 gram geraspte oude kaas en versgemalen peper toe. Laat de kaasvulling afkoelen en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Bereid de kaasbroodjes met 8 plakken bladerdeeg en vervang de saucijzen door de kaasvulling. Bestrijk de broden met 1 losgeklopt ei, bak ze en snijd elk brood in 12 stukjes.