Mexicaanse kipspiesjes met chocolade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 29-01-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl cacaopoeder
  • 1 zakje tacokruiden
  • olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 100 gram bittere chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 1 dl sweet chilisaus
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 limoen, sap ervan
  • 1 scheut extra vierge olijfolie
  • zout & peper

Bereiden

Roer een marinade van het cacaopoeder, de tacokruiden en een scheut olie. Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in de marinade. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de picco de gallo (de rode ui, tomaten, koriander, limoensap, extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak) Rijg de kipblokjes aan de spiesen. Bak ze in de koekenpan of op de grillplaat. Smelt intussen de chocolade. Doop de kipspiesen in de chilisaus. Leg de spiesjes op een bord of schaal en schep royaal picco de gallo erover. Schenk dunne lijntjes gesmolten chocolade over de kipspiesjes.

Materialen

lange houten prikkers (geweekt in water)

Bronvermelding