Menu
Borrelhapjes
Ingrediënten
- 150 g kruimaardappels
- 1 groentebouillontablet
- 2 dl slagroom
- 1 el knoflookbieslook
- zout, peper
- 12 el gebakken spekreepjes
- 20 gewelde pruimen
- 4 el cognac
- 75 g roomkaas
- 1 el melk
- 75 g gemalen oude kaas
- 1/2 thl gedroogde dragon
- 1 kg mosselen
- 1/2 dl witte wijn
- 1 el gehakte bieslook
- 1 1/2 el gehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 100 g boter
- peper zout
Bereiden
Soep (6 pers.):
Kook van te voren de aardappels in 3 dl water met 1 groentebouillontablet gaar. Pureer het geheel en meng er 1 dl slagroom en 1 el gehakte bieslook door. Breng op smaak met zout en peper. Klop 1 dl slagroom stijf. Verwarm voor het serveren de soep opnieuw. Verdeel over 6 kopjes en schep de slagroom erop. Bestrooi met 2 el gebakken spekreepjes (kant-en-klaar) en wat pikante paprikapoeder.
Pruimen (20 hapjes):
Week 20 gewelde pruimen ca 2 uur in 4 el cognac. Roer door 75 g verse roomkaas 1 el melk, 75 g gemalen oude kaas en 1/2 thl gedroogde dragon. Spuit met behulp van een spuitzak een toefje kaasmengsel in de pruimen.
Mosselen (20 hapjes):
Was en kook 1 kg mosselen ca 8 min in 1/2 dl witte wijn. Laat de mosselen afkoelen, haal de bovenste schelp eraf en leg de mosselen in een ovenschaal. Meng 1 el gehakte bieslook, 1 1/2 el gehakte peterselie en 2 uitgeperste teentjes knoflook door 100 g zachte boter. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de boter over de mosselen. Verwarm voor het serveren de mosselen ca 5 min in een voorverwarmde oven op 225oC. Lekker met stokbrood om te dippen.