Menu
Stamppot bieten met gekaramelliseerde uien
Ingrediënten
- rode bieten, aardappelen,
Bereiden
rode bieten, aardappelen, ca 6 eetlepels vloeibare honing, 2 of 3 citroenen, 4 uien of ca 10 stuks sjalotten boter, melk, peper en zout.
Was en kook de bieten gaar, haal het vel er af en rasp de bieten grof of snijd de bieten in heel kleine dobbelsteentjes. Maak het af, zoals u dat gewent bent. Schil, was en kook de aardappelen gaar, maak intussen tijd de melk warm voor de aardappelpuree.
Pel de uien snijd deze door midden en de helften nog eens twee keer door. Hebt u sjalotten, pel deze dan. Laat de kleine sjalotten heel en snij de groten een keer doormidden. De uien moeten grof van stuk blijven. Verhit in een koekenpan een klont boter en bak hierin de uien of sjalotten lichtbruin
Roer de honing en citroensap door de uien, doe de deksel op de pan en stoof het ca 15 min. Af en toe even controleren en omroeren. Voeg eventueel nog een beetje vocht toe, het mag niet aanbranden.
Giet de aardappel af en maak aardappelpuree. Schep de rodebieten door de aardappelpuree (niet stampen!!). Breng de stamppot op smaak met peper en zouten warm het nog even door.
Serveer de stamppot met de gekaramelliseerde uien er naast geef er gebakken spek bij.