Crêpe Suzette

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 dl melk
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 2 sinasappelen
  • 3 eetlepels Grand Marnier
  • 3 eetlepels cognac
  • 125 gram roomboter

Bereiden

Bloem zeven. Zout er doorheen. Met eieren en melk tot dun beslag kloppen. Sinasappelschil raspen. Sinasappel uitpersen. Suiker in koekenpan met dikke bodem laten carameliseren. Sinasappelsap toevoegen, tot suiker opgelost is. Boter (in klontjes) toevoegen. Als boter gesmolten is Grand Marnier toevoegen. In klein koekenpannetje (flinter)dunne crêpes bakken. (2 per persoon). Crepes in vieren vouwen en even door sinasappelsaus halen. Aan het eind flamberen met de cognac.

Materialen

Klein koekenpannetje.

Bronvermelding